The Avett Brothers: I and Love and You

Under Grammy utdelingen i år spilte Avett Brothers, Mumford And Sons og Bob Dylan på samme scene (http://youtu.be/gPYvz9QEqUI ) Sant å si så hadde jeg egentlig ikke hørt om de to førstnevnte gruppene før. Nå er jeg blodfan av begge og skrev om Mumford And Sons i forrige utgave av Fidelity. Nå handler det om The Avett Brotheres. De er et folk rock band fra North Carolina som har holdt det gående fra 2002. De har utgitt sju plater men fikk egentlig sitt internasjonale gjennombrudd med "I and Love and You" som ble produsert av Rick Rubin og utgitt på Sony Music. De tidligere platene ble utgitt på mindre kjente selskap. Bandet har allerede gjestet Norge flere ganger, og leverte visstnok en av "Øyas" beste konserter i år. Avett Brothers handler om en slags americano og roots musikk "revisited". De tør å utfordre konvensjonene og enkelte av låtene beveger seg langt inn på området pop og rock, til tross for at dette er en helakustisk greie med bass, banjo, piano og gitarer. Bandet utstråler en ekstrem energi på scenen og denne energien er lett å føle også på studioproduksjonene. De trøkker til så det holder, og gir jernet til tross for at de rent visuelt sette fremstår som jesusinspirerte gutunger i konfirmasjonsdress … For meg er Avett Brotheres et band som gir håp for både denne sjangeren og "ekte" musikk. "I and Love and You" er i all sin enkelhet svært vellykket og variert – og det byr på gode melodier, fikse arrangementer og energiske musikere og vokalister. Jeg gleder meg allerede til bandets neste utgivelse, som kommer tidlig i 2012 og som igjen er produsert av Rick Rubin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *