CC Cowboys: Innriss

Jeg har utrolig sans CC Cowboys og for Magnus Grønnebergs tekster. Etter min mening er CC Cowboys noe av det beste norsk rock kan by på for tiden. Og det var før Innriss. På den nye plata overgår de seg selv og leverer sitt beste album til nå. Det er sjelden jeg virkelig får ståpels, men den tunge "rockern" "Jern og metall" har alt, med en drivende god melodi, en god tekst og et band som spiller rett fra levra men med en autoritet, kontroll og et uttrykk som funker som et lite h …! En åpenbar klassiker. Sangene på Innris bæres frem av Grønnebergs tekster. Han har en poetisk nerve og en sjelden språkfølelse som gjør at tekstene berører på et engasjerende, intellektuelt, menneskelig og til tider mystisk og utfordrende plan. Her er angst, uro – lys og mørke. Grønnebergs tekster beveger seg på et ganske så eksistensielt plan, og lodder dypere enn de fleste tekstforfattere beskjeftiger seg med. Jeg er mektig imponert. Musikalsk er det også en gjennomgående kvalitet som manifesteres gjennom en veteranenes musikalske erfaring og håndverk – men revitalisert og med en slags nyoppdaget lekenhet. På den monumentale tittellåta "Innriss" aner jeg inspirasjon fra gamle storheter som King Crimson, Pink Floyd og Moody Blues. Det virker også som hver låt er filt og gjennomarbeidet til et virkelig sitter Det gjør at albumet fremstår som helhetlig, helstøpt og umiskjennelig CC Cowboys – men likevel som nytt friskt og variert. Jeg er overbevist, entusiastisk og har kjøpt billetter til konsertene på deres norgesturne. Innriss er definitivt et av de bedre norske rockealbumene som er utgitt. Toppkarakter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *